4. festival slikovnice Ovca u kutiji u Pazinu

Četvrti međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održat će se u Pazinu od 9. do 12. rujna, a dio festivalskog programa odvijat će se i u Kopru, Novigradu, Lupoglavu, Cerovlju, Tinjanu, Sv. Petru u Šumi, Karojbi, Motovunu i Gračišću.

U četverodnevnom druženju namijenjenom i širokoj publici i struci, i djeci i odraslima, bit će održani književni programi, likovne radionice ilustracije i stripa, izložba i predstave, te radionice pisanja, prevođenja i književne kritike. Održat će se i akcija „Slikovnica u izlogu“ o kojoj će više riječi biti tijekom Festivala.

Želja udruge Knjiga u centru iz Zagreba i Gradske knjižnice Pazin koji organiziraju Festival, jest popularizirati slikovnicu i njezine autore te od Pazina napraviti centar slikovnice u koji će jednom godišnje dolaziti umjetnici i ljubitelji ovog visokovrijednog književnog žanra.

Uz programe za djecu i mlade na kojima će nastupiti Irena Zelena, Snježana Berak, Irena Jukić Pranjić, Valentina Briški, Dubravka Zima, Ana Petrović, Jasminka Petrović, Vane Kosturanov, Ivana Šaronja Stojak, Veseljko Stojak, Silvija Šesto, Snježana Babić Višnjić, Boris Kralj, Tomislav Tomić, Nikolina Manojlović Vračar i Anda Bukvić Pažin, u večernjim OFF programima namijenjenim samo odrasloj publici bit će predstavljeno drugo kolo biblioteke Vrata u podrum / slikovnica za odrasle, prikazan višestruko nagrađivan animirani film Gamer Girl, dok će svoja djela čitati Davor Šišović, Anita i Denis Peričić, Silvija Šesto, Snježana Babić Višnjić i dr.

U okviru Međunarodnog festivala slikovnice Ovca u kutiji održat će se i stručni okrugli stol na temu „što je a što nije slikovnica kao umjetničko književno djelo“, te tribina na temu „čitanje od najranije dobi“ koju će voditi Snježana Berak, predsjednica Hrvatskog čitateljskog društva.

Četvrti međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održava se pod pokroviteljstvom Grada Pazina, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i ZANE – udruge za zaštitu prava nakladnika, dok su partneri Festivala: Kreativna mreža, Gradska knjižnica Pazin, Hrvatsko čitateljsko društvo, Čitaj mi!, Društvo likovnih stvaratelja Pazin – LG galerija, Društvo Naša djeca Pazin, Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, Pučko otvoreno učilište Pazin, Muzej grada Pazina, Etnografski muzej Istre – Museo Etnografico dell’ Istria, Studio moderna.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + = 11

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum