5. Rendez-vous au cinéma u Kinu Valli

Petu godinu zaredom Kino Valli ugostiti će Rendez-vous au cinéma, program probranih ostvarenja klasične i suvremene francuske kinematografije sa tri vrsna naslova; dva klasika Louisa Mallea i jedan suvremeni naslov na temu Mediterana.

U petak, 13. rujna u 21.40 sati, prikazat će se film „Otisnuti se“ (r. G. Morel) iz 2017. godine, socijalna drama o sredovječnoj Francuskinji, radnici u tekstilnoj industriji, koja pred prijetnjom otkazom bira još gore plaćeni posao za istog poslodavca u Maroku, odabravši tako novi neizvjesni život na drugoj obali istoga mora. U nedjelju, 15. rujna u 17 sati, prikazat će se klasik velikana francuske kinematografije Louisa Mallea, „Zazie u metrou“, nastao po književnom predlošku Raymond Queneaua. Radi se o komediji s  elementima fantastike s mnoštvom neobičnih likova u šašavim situacijama u pariškom Metrou. Posljednji naslov, „Lift za gubilište“ (1958.), kriminalistički je klasik sa samoga početka Novog vala i Malleov redateljski prvijenac a na rasporedu je 20. rujna u 19.20 sati. Cijena ulaznice iznosi 10 kuna po projekciji.

Rendez-vous organiziraju Francuski institut u Hrvatskoj, Kino mreža i Hrvatski audiovizualni centar, uz stručnu podršku filmsko-obrazovnog programa Sedmi kontinent, a prikazuje se u više od dvadeset kina diljem Hrvatske.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum