Dani europske baštine: AMI poziva na stručne obilaske

Manifestacija Dani europske baštine u Hrvatskoj održava se od 15. rujna do 20. listopada 2019. godine sa zajedničkom temom Umjetnost i zabava, a Arheološki muzej Istre u ovogodišnje se obilježavanje Dana uključio s tri programa: Stručni obilasci izložbe Meštrović – Otisci duše, religiozna umjetnost Ivana Meštrovića, razgledavanje podvodnog arheološkog lokaliteta Bijeca kod Medulina i arheološkog nalazišta Malo rimsko kazalište u Puli.

Dani europske baštine u Hrvatskoj se tradicionalno obilježavaju već više od dvadeset godina. Tijekom manifestacije nastojat će se približiti kulturna baština na što zanimljiviji i pristupačniji način široj publici te naglasiti njezin kreativni potencijal kao i doprinos razvoju suvremenog stvaralaštva. Umjetnost i zabava sveobuhvatna je tema koja uz kulturnu baštinu obuhvaća i vizualne umjetnosti, kino, ples, festivale, čitanje, glazbu, fotografiju, kazalište i dr.

Izložba „Meštrović: Otisci duše, religiozna umjetnost Ivana Meštrovića“ može se pogledati uz besplatno stručno vodstvo svakog utorka i četvrtka u 11 sati od 15. rujna do 20. listopada 2019. godine.
Stručni obilazak, vodstvo i prezentacija arheološkog lokaliteta – Malo rimsko kazalište, Pula je organizirano 27. rujna 2019. godine, u 9, 10, 11, 12, 13 i 14 sati.

Stručni obilazak podvodnog arheološkog lokaliteta Uvala Bijeca, Medulin je organizirano 5. listopada u 10, 11 i 12 sati.

Za sva tri programa obavezne su predbilježbe na telefon 052/352 300 gdje će se moći dobiti i informacije vezane uz obilaske.

Priredila P.A.


Leave a Reply


9 − = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum