Duo EurAsia zatvara 58. Koncerte u Eufrazijani

Četveroručna klavirska izvedba za kraj uspješne sezone

• Nastup Dua EurAsia u petak, 6. rujna u 21 sat, okrunit će bogatu sezonu 58. Koncerata u Eufrazijani, jednog od najstarijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

„Duo EurAsia čini tajvansko-kanadska pijanistica Catherine Lan i slovenski pijanist Jure Rozman. Ovaj spoj uspješno premošćuje jaz između tradicionalne europske umjetnosti i sve prisutnije azijske kulture te im upravo ta razlika postaje poput opsesije i izvorom neprekidnog nadahnuća. Oboje aktivno djeluju na Floridi kao koncertantni solisti, pedagozi na glazbenom fakultetu, komorni glazbenici te umjetnički ravnatelji Rosemary Duffy Larson u Fort Lauderdaleu, sve poznatijeg odredišta za nastupe i predstavljanje vrhunskih umjetnika. Kao Duo EurAsia nastupali su i održali niz uspješnih koncerta u SAD-u i Europi, a ovo ljeto donijelo im je i prvo veće gostovanje u Kini. Budući da oboje imaju bogatu solističku pijanističku karijeru, njihovi se programi uglavnom sastoje od znalački osmišljenih kombinacija pojedinačnih solističkih izvedbi i četveroručnih izvedbi komornog repertoara, jer na taj način mogu predstaviti mnogo širi izbor glazbenih stilova i izraza. Istražujući notne zapise za repertoar klavirskog dueta, iznašli su svojevrsnu kompatibilnost, nadilazeći tako vlastite suprotstavljene osobnosti glazbenog jezika. U tom će duhu u petak u Poreču Duo EurAsia izvesti skladbe Franza Schuberta, Sergeja  Rachmaninova, Claudea Debussyja, Mauricea Ravela i Gabriela Fauréa“, navode organizatori.

Koncert počinje u 21 sat i dostupan je uz kupnju ulaznice po cijeni od 50 kuna na ulazu u Eufrazijevu baziliku na dan koncerta od 19 sati. Moguće je ulaznice i rezervirati ili kupiti internetskim putem na rezervacije@poup.hr. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan. Koncerti se odvijaju u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, pod pokroviteljstvom Grada Poreča-Parenzo, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Istarske županije, Porečke i pulske biskupije te Župnog ureda Poreč, Turističke zajednice Grada Poreča i Austrijskog kulturnog foruma

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum