Izložba radova projekta FreeZURA u Rojcu

Projekt FreeZURA – Slobodna zajednica umjetnika u razvoju, se priveo kraju. U proteklih godinu dana 55 mladih kreativaca u dobi od 15 do 25 godina učili su, stvarali i kreirali unutar 5 radionica: likovna radionica izrade murala, glazbena radionica, radionica suvremenog plesa, radionica stripa i ilustracije i radionica kreativnog pisanja i nakladništva.

„Izložbu radova FreeZURE sa likovne radionice izrade murala i radionice stripa i ilustracije može se pogledati svakoga dana od 9 do 21 sat u Dnevnom boravku Rojca. Također, možete pokupiti svoj primjerak stripa nastalog kao produkt radionice stripa i ilustracije te zbornik radova ”Crta-Kosa/Crta” nastalog na radionici kreativnoga pisanja i nakladništva“, poručuju organizatori.

Stručni voditelji i mentori: Marijan Sinošić, Vanja Sinožić, Ivana Vojnić Vratarić, Petra Gardijan, Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen omogućili su polaznicima radionica i 21 stručno predavanje na kojima su gostovali eminentni stručnjaci iz pojedinih područja.

FreeZURA je nastala u suradnji Saveza udruga Rojca s udrugama Kontakt, Gradska radionica i Zvona i Nari.

Projekt FreeZURA sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija projekta sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 507.562,24 kuna, od čega je 431.427,90 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum