„Mandarina“ i „Nenad“ u programu Kina Katerine

Pulsko Kino Katerina na Vallelungi nastavlja s programom u utorak, 3. rujna u 20.30 sati s projekcijom filmova „Mandarina“ i „Nenad“.

„Kino Katarina vas ovog rujna upoznaje s nekonvencionalnom stranom prikazivanja klasne borbe – krećemo putevima queer filma. Redatelj Sean Baker je na ulicama Los Angelesa upoznao dvije transrodne afroamerikanke, čije su svakodnevne situacije poslužile kao temelj filmskom zapletu snimljenim isključivo IPhone peticom. Radnja filma „Mandarina“ („Tangerine“) prati dvije transrodne seksualne radnice koje gledateljice i gledatelje upoznaju sa svojim egzistencijalnim problemima, psihološkim i emotivnim stanjima, te istovremeno sa ”gradom anđela” odnosno odnosima unutar gradskog okruženja. U film će vas uvesti Anamarija Šiša, znanstvena novakinja i asistentica na Odsjeku za komunikologiju na Fakultetu društvenih znanosti u Ljubljani. Završila je preddiplomski i diplomski studij sociologije kulture na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. U diplomskom radu bavila se pitanjem ljubavi, intimnih partnerskih odnosa i razvojem praksi dejtanja u kapitalizmu. Jedna je od urednica feminističke radijske emisije Sektor Ž na ljubljanskom Radiju študent“, navode organizatori.

Nakon „Mandarine“ slijedi projekcija slovenskog kratkometražnog filma „Nenad“ u režiji Yuliye Molina.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 5 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum