“Ono mjesto koje nastaje” u petak u Savičenti

“Ono mjesto koje nastaje”, umjetničko-istraživački projekt koreografa i redatelja Matije Ferlina u suradnji s vokalisticom i autoricom Melitom Lovričević, plesačima Petrom Chelfi, Robertom Milevoj, Pravdanom Devlahovićem i Tomislavom Fellerom te u zajedništvu s mještankama i mještanima šireg savičentskog područja, osmišljen u sklopu krovnog projekta “Nevidljiva Savičenta – prevođenje tradicije u suvremenu kulturu”, predstavit će se javnosti u petak 27. rujna u 17.30 sati, na lokalitetu Pineta, u samoj blizini Svetvinčenta, u organizaciji Mediteranskog plesnog Centra.


Tijekom protekla dva tjedna svakodnevnim probama, Ferlin upoznaje mlade plesne izvođače s vlastitom koreografskom izvedbenom praksom, dok Lovričević s izvođačicama zrelije generacije radi na njihovu izražavanju kroz glas, tretirajući ga kao instrument. Nastavno na radionicu plesa i pokreta održanu u svibnju, “S kolina na kolino”, Ferlin širi fokus s istraživanja zajedništva i prisutnosti u obiteljskim odnosima na one međuljudske i međuprostorne te svakodnevnim izlaskom iz fizičkog mjesta Mediteranskog plesnog centra u neposredni okoliš Svetvinčenta stvara slojevite odnose svih sudionika prema novom mjestu koje nastaje. Ferlinova metodologija i ukorinjenjenost u Svetvinčentu očuđuje i osvjetljava upravo one veze i odnose koji nerijetko bivaju poimani tek kao nešto svakodnevno i uobičajeno.


Ono mjesto koje nastaje zajednički su gradili mladi plesači Marta Bastijanić, Nenad Đokić, Noah Cvijanović, Zora Cvijanović, Pio Ferlin, Ema Laković, Matija Nadenić, Benedikt Rakitovac, te zborašice Branka Bilić, Nada Bilić, Ada Bulešić, Ondina Sirotić, Aliče Čikada, Marija Ferlin, Kristina Jurman Ferlin, Enriketa Pustijanac i Rina Žagrić.

Izvedba je zakazana za petak, 27. rujna u 17.30 kada se publika okuplja ispred Mediteranskog plesnog centra (Svetvinčenat), te u pratnji odlazi na mjesto izvođenja, na područje Pinete. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta “Ono mjesto koje nastaje” izvodit će se u prostoru Mediteranskog plesnog centra. Izvedba je besplatna i namijenjena svima.

Izvor

Leave a Reply


1 + = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum