U INK Počinje Pulski Forum 2019.

Radionica  Pogled na obrazovne institucije pod vodstvom Gavina Crichtona održat će se od 26. do 28. rujna u sklopu Pulskog foruma 2019., u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula..

Većina nastavnika odabire svoju profesiju nadajući se da će inspirirati mlade ljude da ostvare, ne samo svoje potencijale unutar škole, nego i da razviju vještine kritičkog mišljenja potrebne u daljnjem životu kako bi svijet učinili boljim mjestom. Međutim, rad u institucijama koje su često birokratske i krute može utjecati na nastavnike i njihovu karijeru. U ovoj radionici koristit ćemo se tehnikama kazališta potlačenih, uključujući i kazalište slika i dúgu želja, kako bi istražili način na koji makrokozmos institucije ulazi u mikrokozmos učionice i odnos između učenika i nastavnika.

Postavljajući pitanja o pedagogiji i ulozi obrazovanja u društvu, na radionici će se istražiti kako omogućiti da obrazovanje bude čin humanosti, a ne samo alat u službi neoliberalizma.

Gavin Crichton je umjetnički direktor udruge “Active Inquiry” u Edinburghu u Škotskoj. Ima više od četrnaest godina iskustva kao voditelj malih i velikih umjetničkih projekata u Škotskoj i diljem svijeta. Iskusni je voditelj radionica i kazališni redatelj koji se educirao sa stručnjacima unutar metode kazališta potlačenih diljem svijeta uključujući Augusta Boala i Adriana Jacksona. Gavin trenutno radi na velikom projektu koristeći se kazališnim metodama u istraživanju problema stambenoga zbrinjavanja stanovništva u Škotskoj.

Priredila P. A.

Leave a Reply


+ 7 = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum