Somi otvara 2. Backstage live Pula festival u INK

Američku pjevačicu i aktivisticu ruandskog i ugandskog podrijetla, Somi, pulska će publika imati prilike čuti u subotu, 21. rujna u 20 sati, u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula. Somi otvara drugi po redu Backstage Live Pula festival koji će obuhvatiti četiri jazz koncerta u INK.

Somi nazivaju modernom Miriam Makeba, a njezinu karizmu uspoređuju i s onom Nine Simone i Dianne Reeves. Profinjena je glazbenica iznimne muzikalnosti koja pjeva na engleskom i raznim afričkim jezicima. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada, a utemeljila je „New Africa Live“, neprofitnu organizaciju posvećenu promociji najboljih suvremenih afričkih umjetnika koji rade u području performansa, vizualne umjetnosti i književnosti. Upravo je ona nastupila na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda u spomen na Međunarodni dan sjećanja na žrtve ropstva i transatlantske trgovine robljem. Također, s Hughom Masekelom je nastupila u Carnegie Hallu na proslavi dvadeset godina južnoafričke demokracije.

Nakon Somi, u sklopu Festivala nastupat će Charlie Hunter Trio, 5. listopada, Mingus Big Band, 29. listopada i Jason Moran & Bandwagon, 12. studenog.

Priredila P. A.

Leave a Reply


3 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum