U Circolu započinje ciklus edukativnih koncerata

Prvi koncert pulskog ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak Pula 2019. održati će se u četvrtak 26. rujna, u Zajednici Talijana – Circolo s početkom u 12 sati.

POUR_sasvimnovo

Trojica vrsnih glazbenika – lovranski skladatelj i klavirist Hrvoje Puškarić, riječka violinistica Dajana Marelja Pašalić i labinski klarinetist Toni Kranjac pulskoj publici će premijerno predstaviti Histriatria Project, novu i originalnu klasičnu glazbu osebujnog stila, fantastične ekspresije i virtuoznosti te bezvremenske ljepote, koja prelazi stilske granice i na čaroban način odvodi slušatelja u jedinstven i očaravajući svijet zvuka.

Ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače…Izlaganja su dvojezična, prezentacije multimedijalne i događanja interaktivna s publikom. Odabir tema odražava interes mlade publike koju anketiramo nakon svakog koncerta.Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga. Dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu i Medulinu, a od 2015. i u Puli te od 2017. i Bujama, Umagu, Buzetu. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Umjetnička voditeljica: Aleksandra Golojka u suradnji s novim članom HDGU-a Sandrom Vešligajem.

Organizator je HDGU-ogranak Pula, a program se održava pod pokroviteljstvom Grada Pule- Upravnog odjela za kulturu i Turističke zajednice Grada Pule.

Ulaz je slobodan.

 

Leave a Reply


− 1 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum