U Motovunu otvorena izložba Eugena Varzića

Izložba “Ludus” akademskog umjetnika Eugena Varzića otvorena je u srijedu, 18. rujna u prepunoj Galeriji Pet kula u Motovun.

Na izložbi su posjetitelji mogli razgledati čak 25 djela iz recentnog ciklusa Eugena Varzića, rođenog Slavonca sa stalnom istarskom adresom, što je i najopsežnije i najkompletnije predstavljanje ciklusa “Ludus” u sklopu putujuće izložbe koja je do sada bila predstavljena u Đakovu, Zagrebu, Šibeniku i Slavonskom Brodu. Motovun je peta stanica na ovogodišnjem putovanju koje završava izložbom u Pakracu u studenome ove godine. No, putovanje ove izložbe nastavit će se i iduće godine u još nekim gradovima u Hrvatskoj.

Na svečanom otvorenju su govorili predsjednik Udruge fotografa Fotovun David Matković, načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović, kustosica izložbe Sonja Švec Španjol i umjetnik Eugen Varzić. Predsjednik Udruge fotografa Fotovun, David Matković istaknuo je kako mu je izuzetna čast i zadovoljstvo ugostiti vrhunskog umjetnika Eugena Varzića u Galeriji Pet kula, načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović je rekao je kako su ga radovi Eugena Varzića u potpunosti oduševili i kako je velika čast Grada Motovuna što može predstaviti recentni opus suvremenog umjetnika koji živi i predano stvara u Istri, a izlaže diljem zemlje i u inozemstvu. Kustosica izložbe Sonja Švec Španjol napomenula je kako posjetitelji po prvi put na ovoj izložbi mogu vidjeti i ranije radove s prikazima istarskih urbanih veduta, ali i posve nove radove koji do sada još nisu predstavljeni javnosti kao što su djela “Hrvatska” i dimenzijama najveći i karakterom najekspresivniji rad “F20”. Akademski umjetnik Eugen Varzić zahvalio se organizatorima Davidu Matkoviću i Tomislavu Pahoviću, kustosici Sonji Švec Španjol, DJ-u Marcu Grabberu, svojoj obitelji te svima ostalima koji su ga podržali u umjetničkom djelovanju.

Izložba je otvorena do 23. listopada.

Izvor

Leave a Reply


4 + 9 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum