U Parku skulptura Dubrova završena radionica mozaika

Radionica mozaika u Dubrovi pod vodstvom Zdravka Milića, akademskog slikara i redovitog profesora na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, završila je u subotu, 14. rujna. Radionica je namijenjena studentima i mladim autorima, a na sudjelovanje su ove godine pozvane Marina Rajšić, Alison Ivašić te Mia Knežević.

Radionica  se održavala na otvorenom, u dvorištu Stancije Dubrova, mjestu gdje je prije 50-ak godina započeo Mediteranski kiparski simpozij, manifestacija koja je kreirala i prostor Parka skulptura Dubrova. Zainteresirani posjetitelji mogli su u živo promatrati tijek nastajanja mozaika.

U petak, 13. rujna radionicu su posjetili mediji i labinski gradonačelnik, Valter Glavičić te pročelnik gradskog Odjela za društvene djelatnosti, Borjan Batagelj.

“Raduje me što smo za provedbu radionice ostvarili financijsku podršku Ministarstva kulture RH koje je prepoznalo napore novog vodstva Udruge Mediteranski kiparski simpozij da Parku skulptura podari i popratne sadržaje i nakon nekoliko godina stanke nastavi sa održavanjem programa na ovoj zaista čudesnoj lokaciji. Mozaik je sastavni dio izričaja u Parku, a posebice je vidljiv kroz projekt Bijela cesta. U suradnji s članom udruge, stručnjakom za mozaik, prof. Zdravkom Milićem, osmislio se program koji doprinosi nastavku promoviranja ove specifične tehnike i na mala vrata vraća stvaranje u dvorište Stancije Dubrova.”, izjavila je  Tea Bičić, predsjednica Stručnog savjeta Udruge MKS i programska voditeljica.

Radovi nastali na radionici moći će se vidjeti i na izložbi u crkvici Sv. Stjepana koja će se upriličiti za nekoliko dana.

Priredila P. A.

Fotografije Gloria Sellan

 

 

 

Leave a Reply


7 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum