Zamapaax u Gradskoj radionici

Dva iznimna meksička glazbenika koji nastupaju u grupi Zamapaax, dolaze u nedjelju, 29. rujna, u 20 sati u pulsku Gradsku radionicu.

Zamapaax su iz grada Tuluma u Meksiku. Oni u svom izražaju povezuju tri različita glazbena žanra i to flamenko, jazz i afro. Ovom prilikom u Puli će nastupiti kao duo i to Angel Ramos Magaña na cajonu i Fernando Soto na gitari, koji su članovi ovog flamenko fusion benda od ljeta 2017. Oni podijeliti svoje dvadesetogodišnje glazbeno iskustvo i strast prema izvornom zvučnom putovanju punom boja, nijansi i ritmova koji se rađaju iz flamenka, napuštajući tradicionalno, ali uvijek zadržavajući vlastiti identitet.

Fernando Soto je sudjelovao u različitim postavama u Meksiku i drugdje. Skladao je glazbu za vrhunske umjetnike kao  što su Maria Juncal, Karen Lugo, Martín Cruz, Marién Luévano i surađivao s Carmen Ledesma, Jorge Pardo, Luis de Luis, La Chocolata i drugima. Redovno je nastupao u flamenko klubu “Los Tarantos” u Granadi i pozornicama poput Teatro de Bellas Artes, Teatro de la Ciudad, Auditorio Nacional, Festival Afrocaribeno i drugdje.

Angel Ramos Magaña studirao je cajon kod najvećih majstora ovog instrumenta kao što su El Pirana, Ramon Porrina, Kike Terron i Manu Masaedo, a surađivao je s međunarodno poznatim glazbenicima kao što su Mexicanto, Mitote Jazz, Gabriel Gonzalez y el Groove Capital, Jessie Groove, El Amir, Jorge Pardo i Karen Lugo.

Ulaz na koncert je besplatan.

Izvor

Leave a Reply


6 + 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum