22. Manhattan festival kratkog filma jedanaestu godinu zaredom u Kinu Valli

Jedinstveni festival u svijetu – Mahattan festival kratkog filma – koji se odvija se u preko 400 gradova na 6 kontinenata tijekom tjedan dana, prikazat će se u Kinu Valli 4. listopada s početkom u 21.20 sati.

Ove se godine gotovo 2.000 naslova prijavilo za sudjelovanje a izabrani finalisti dolaze iz sedam zemalja s filmovima iz Francuske, Irana, Kanade, Finske i Njemačke, dva filma iz SAD-a i rekordna tri iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Između tek deset selektiranih, publika će diljem svijeta odlučivati o sljedećim naslovima:

NEFTA Football Club, Yves Piat, Francuska, 17′

Debris, Julio Ramos, Sjedinjene Američke Države, 14′

Driving Lessons, Marziyeh Riahi, Iran, 12’48”

Tipped, Alysse Leite-Rogers, Kanada, 13’48”

Sylvia, Richard Prendergast, Ujedinjeno Kraljevstvo, 16’53”

The Match, Pia Andell, Finska, 15’38”

This Time Away, Magali Barbe, Ujedinjeno Kraljevstvo, 14′

Malou, Adi Wojaczek, Njemačka, 14′

A Family Affair, Florence Keith-Roach, Ujedinjeno Kraljevstvo, 13’08”

At The End Of The World, Fon Davis, SAD, 13’08”

Gledatelji će na ulazu dobiti glasački listić te će, izuzev za najbolji film, glasati i za najboljeg glumca ili najbolju glumicu. Filmovi se prikazuju na engleskom jeziku ili s engleskim podnaslovima, a službeni rezultati bit će objavljeni 7. listopada. Više o ovogodišnjim finalistima možete pronaći na stranici www.kinovalli.net.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum