Ciklus japanskog filma uz besplatnu projekciju kultnog filma „Tokijska priča“ u Kinu Valli

Ciklus japanskog filma u Kinu Valli organiziran u suradnji s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj započinje u četvrtak, 24. listopada u 19 sati. Program otvara jedno od najznačajnijih djela japanske kinematografije 20. stoljeća – „Tokijska priča“ (r. Y. Ozu). Pozdravnu riječ uputit će veleposlanica Japana u Republici Hrvatskoj Misako Kaji a prisustvovati će i kulturni izaslanik Yutaro Nishida.

Ukupno će se prikazati osam filmova koji su obilježili cjelokupnu japansku i svjetsku kinematografiju: „Tokijska priča“, „Rano proljeće“, „Plutajuća trava“, „Okus čaja preko riže“, „Legenda o raspetim ljubavnicama“, „Intendant Sansho“, „Život Ohare“ i „Balada Narayami“.

Prva projekcija ciklusa je besplatna dok za sve ostale filmove ulaznica iznosi 10 kuna. Cjelokupni raspored prikazivanja i informacije o filmovima možete pronaći ovdje.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum