Izložba fotografija Nastasje Miletić „Otuđenje“ u KarloBaru DC-a Rojc

Izložba fotografija Nastasje Miletić naziva „Otuđenje“ bit će otvorena u subotu, 26. listopada u 20 sati u KarloBaru Društvenog centra Rojc.

„Ideja izložbe „Otuđenje“ nastala je promatranjem pulskih urbanih prostora i okolice. Smisao je Nastasja pronašla u osjećaju hladnoće kojeg nalazimo u samome centru Pule. Naglašava otuđenost ljudi od grada, vlastite okoline, a i od samih sebe. Ovom izložbom htjela je osvijestiti čovjeka o individualnoj udaljenosti istog. Prikazani odbačeni predmeti nose sa sobom vlastitu prošlost i vrijednost; takvo ponašanje čovjeka nam dokazuje njegovu nezainteresiranost i u drugim aspektima života. Odbijanjem suočavanja sa surovošću istine, odsutnost modernog čovjeka se s vremenom sve više povećava i širi. Nesvjesno pasivni ne primjećujemo suštinu naše okoline i što bi nam ona mogla pružiti“, piše u opisu izložbe.

Nastasja Miletić je mlada umjetnica rođena u Puli 12. svibnja 1997. Sklonost umjetnosti razvila je od rane dobi te joj se u potpunosti posvetila od 2012. godine. Završila je Opću gimnaziju Pula te se od tada bavi fotografijom i vizualnim umjetnostima.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum