Izložba Katje Kliba „Cymatilis“ u galeriji HUiU

Izložba skica i šablona Katje Kliba naziva „Cymatilis“ bit će otvorena u četvrtak, 24. listopada u 20 sati u pulskoj galeriji HUiU – Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika.

Jedan od projekata autorice izložbe THeCo art je tekstilno/eko friendly/reciklažno/reuse/ DIY/ manufakturna izrada dekoracija. THeCo se bavi vizualnim identitetom – od privatnih prostora pojedinaca do raznih interijera i eksterijera te dekoriranjem raznih događaja i festivala.

Većina materijala, poput skica, uzoraka, tekstilnih šablona, test materijala koji nastaju prije i nakon odjevnih i tekstilnih produkta, bit će prvi put izloženi na izložbi „Cymatilis“ koja je inspirirana vibracijama, valovima i morem, odnosno vodom. Na izložbi će autorica prikazati put od skice do nastanka sitotiska šablona koje će djelom prikazati na tekstilnim printevima, dok je drugi dio izložbe test istih skica i ilustracija u funkciji dekoracija.

Katja Kliba je interdisciplinarna autorica rodom iz Pule, 2012. godine diplomirala je na Naravnoslovno tehnička fakulteta iz Ljubljane, Dizajn odjeće i tekstila u Ljubljani. 18 godina bavi se odjevnim i tekstilnim dizajnom. Jedna je od suosnivača HUiU-a te je član Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD).

Izložba ostaje otvorena do 6. studenog.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum