Izložba „Organ Grinder“ Andree Knezović u galeriji Poola

Izložba Andree Knezović naziva „Organ Grinder“ bit će otvorena u petak, 11. listopada u 20 sati u pulskoj galeriji Poola.

„Serija fotografija „Organ Grinder“ istražuje ženski identitet te propituje rodne uloge. Žensko tijelo i ženska seksualnost su većinom predstavljeni kroz objektiv umjetnika, a ne umjetnica što je rezultiralo u iskrivljenoj reprezentaciji ženskog identiteta. Kao mlada umjetnica, smatram da je bitno predstaviti vlastitu perspektivu ženske seksualnosti koja se bazira na sex-positive feminizmu te borbi protiv patrijarhalne opresije. Činjenica je da je ženska seksualnost i dalje tabu tema, kako u Hrvatskoj, tako i u ostatku svijeta. Stoga svojim radovima pokušavam otvoriti prostor za nove perspektive te potaknuti otvoreni razgovor kako bi teme vezane za ženski identitet normalizirala“, navodi autorica.

Andrea Knezović je mulitmedijalna umjetnica rođena 1992. godine u Slavonskom Brodu. Knezović je 2014. godine završila preddiplomski studij, a 2017. diplomski studij, smjer multimedija, na Umjetničkoj Akademiji u Osijeku. Andrein rad „Prvo iskustvo“ je osvojio nagradu na završnoj izložbi Akademije u akademskoj godini 2014./2015. U 2016. sudjelovala je međunarodnoj rezidenciji Tropical Lab u Singapuru. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek. Aktivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Osijeku.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum