Klasici japanskog filma


U četvrtak 24. listopada u pulskom Kinu Valli počinje ciklus klasičnog japanskog filma koji će potrajati do 2. studenoga.

Ciklus se otvara “Tokijskom pričom”, redatelja Yasujira Ozua, o postarijim supružnicima iz japanske provincije koji posjećuju djecu u bučnom i napučenom Tokiju. Tom velikom redatelju, poznatom po maestralnom vizualnom stilu i opsesijom obiteljskim temama, u sklopu ovog ciklusa biti će prikazana još tri filma (Rano proljeće, Plutajuća trava, Okus čaja preko riže). Nakon toga prikazuju se filmovi drugog velikana japanske kinematografije Kenjija Mizoguchija (Legenda o raspetim ljubavnicima, Intendant Sansho, Život O Haru), koji se naročito bavio prikazom žena i njihovim ulogama u japanskom društvu.

Ciklus završava novijim filmom “Balada o Narayami” (1983), u kojemu redatelj Shohei Imamura okrutne rituale žrtvovanja staraca u ruralnom Japanu maestralno prožima lirskim ugođajima. Prva projekcija ciklusa je besplatna dok za sve ostale filmove ulaznica iznosi 10,00kn.

 

E. L.

Leave a Reply


+ 2 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum