Komemoracija za Marinu Orlić u Dnevnom boravku DC-a Rojc

Komemoracija za pulsku kiparicu, keramičarku i slikaricu Marinu Orlić, održat će se u srijedu, 2. listopada s početkom u 18 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.

Marina Orlić rođena je 1958. u Puli. Kao samostalna umjetnica bavila se keramikom, skulpturom i slikarstvom. Bila je članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre (HDLUI) i Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnost Hrvatske (ULUPUH).

Izradila je nekoliko javnih radova u Medulinu, Pomeru, Puli i Mostaru. Njezini radovi nalaze se u nekoliko javnih i privatnih zbirki umjetnina, a neki su zastupljeni u knjigama: Suvremena keramika u Hrvatskoj i Povijest moderne keramike u Hrvatskoj (autorice prof. M. Baričević, II prošireno izdanje Školske knjige, Zagreb 1996.).

Povremeno je radila kao stručna suradnica na restauracijama zidnih slika na nekim spomenicima kulture u Istri. Bila je članica i suosnivačica nekoliko neprofitnih organizacija u kulturi. Organizirala i vodila keramičke radionice za djecu i osobe s posebnim potrebama. Kao članica Kratera – centra za oblikovanje keramike, u partnerstvu sa Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli organizirala i vodila keramičke radionice za učenike Kiparskog odjela.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum