Koncert i promocija albuma Zbora Praksa u Gradskoj radionici

Promocija prvog albuma zbora Praksa bit će održana u subotu, 26. listopada u 19 sati u pulskoj Gradskoj radionici.

Zbor Praksa okupio se i izašao na ulice s pjesmama koje govore o društvenim razlikama u kojima živimo, klasnoj solidarnosti te nadilaženju nacionalnih barijera, pjesmama koje su stoljećima služile političkom osnaživanju obespravljenih. Zbor je nastao 2014.godine. U pet godina djelovanja broji preko 80 nastupa, radionica, sudjelovanja na protestima  u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Austriji, Francuskoj i Švedskoj.

Album je snimljen u ožujku ove godine, u radnoj sobi Pionir – Rojc. Za snimanje, mix i editing zaslužni su Edi Cukerić i Branko Crnogorčić, za grafičko oblikovanje Vjeran Juhas a za fotografiju  Anna Gaspotić. Autorska prava ustupili su: Franci Blašković i Arinka Šegando, Darko Rundek i Predrag Kraljević (Termiti). Logo dizajn: Emil Jurcan, Zadruga Praksa.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH i Grad Pula

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum