Međunarodni festival filmske glazbe u Puli (19. – 21. listopad)

Međunarodni festival filmske glazbe (ISFMF), održava se ove godine sedmi put od 19. do 21. listopada, a u Pulu u hotel Park Plaza Histria dovodi dobitnike nagrade Oscar, Emmy i Grammy. Festival će, osim što će sadržavati panele i predavanja za filmaše i sve filmske entuzijaste, dodijeliti i nagrade za najbolje skladatelje filmske glazbe. Tako će u nedjelju, 20. listopada, na ceremoniji Crystal Pine Awards biti dodijeljene nagrade kategorijama poput Best Original Score, Feature; Documentary, Short, Best Sound Mixing i druge. Na dodjeli će nastupati Elis Lovrić, Nina Kraljić, Ozren K. Glaser i Hollywood Film Music Quartet.

Svoj dolazak na festival i dodjelu nagrada potvrdili su Stephen Warbeck (dobitnik Oscara za glazbu u filmu „Shakespeare in Love“), Gary Yershon (nominacija za Oscara za glazbu u filmu „Mr. Turner“), Eddy Joseph (višestruko nominirani i nagrađivani inženjer zvuka, u svojoj bogatoj karijeri radio je na filmovina „James Bond – Casino Royale“, „Cold Mountain“, „Evita“, „Harry Potter“…), William Lyons („Mary Queen of Scots“, „The Favourite“, „Elizabeth: The Golden Age“…), Gary Marlowe (nagrađivani njemački filmski skladatelj) Gorka Oteiza (osnivač medijske platforme SoundTrackFest iz Španjolske) i mnogi drugi.

Osim ISFMF-a, istovremeno će se održavati prva europska konferencija za organizatore filmskih festivala Film Festivals Days. Od gostiju izdvajamo: Eric Franssen (Wallonie Bruxelles-Images), Patrick Ager (Motion Picture Association of America), te bivši predsjednik BAFTA-e Tim Corrie (British Academy of Film and Television Arts – BAFTA).

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum