Metafilmovi u Klubu Pulske filmske tvornice

Kao najava budućih Metakina, u četvrtak, 31. listopada u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice biti će prikazana dva dokumentarna metafilma: „Kino Otok“ Ivana Ramljaka i „Okupirani bioskop“ Senke Domanović.

„Kino Otok“ Ivana Ramljaka govori o izgubljenim kinima na malim hrvatskim otocima, a u „Okupiranom bioskopu“ Senke Domanović pratimo mlade aktiviste koji zauzimaju privatno kino u Beogradu.

Metakino je projekt Pulske filmske tvornice koji želi kinoprikazivanjem spajati različite publike specifičnim filmskim programom i pokazati socijalnu moć i potencijal filma. U studenom Metakino će se održati u suradnji s Udrugom antifašista grada Pule, a u prosincu sa pulskim udrugama osoba sa invaliditetom.

Prvo Metakino realiziralo se u suradnji sa Istarskim narodnim kazalištem – Gradskim kazalištem Pula i u trodnevnom programu zbližilo je kazališnu i filmsku publiku našeg grada.

Priredio B. V.

One Response to “Metafilmovi u Klubu Pulske filmske tvornice”

  1. Silvano Jelenić says:
    25. studenoga 2019 u 18:20

    SRETNO !
    Skupljać sam materijala vezan za Filmski festival Jugoslavenskog igranog fima Pula, FJIF Pula

Leave a Reply


7 + = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum