Metamedijator udruge Metamedij – radionica ”Laboratorij zvuka”

Učenici pulske Škole za odgoj i obrazovanje sudjelovali su na glazbenoj radionici ”Laboratorij zvuka” koju je održao Marko Grbac Knapić, pulski glazbenik i producent u petak, 18. listopada, a u sklopu projekta Metamedijator.

Voditelj je prezentirao proces nastajanja glazbe od prvog zvuka do kompozicije koristeći se različitim glazbenim instrumentima. Učenici su se tako upoznali s tibetanskom zdjelom, afričkom kalimbom i glazbenim jajima, te samim time naučili su osnovne pojmove glazbene teorije. Svatko od sudionika imao je priliku okušati se u sviranju navedenih instrumenata. Učenici su bili aktivni u procesu snimanja zvuka, a kasnije pratili moduliranje zvuka na računalu uz pomoć alata softvera Ableton i pripadajućeg mu hardvera Push.

Metamedijator nastavlja s predavanjem Marka Bolkovića iz udruge Sonitus o video mappingu i svjetlosnim grafitima. Završna aktivnost projekta je studijsko putovanje u Rijeku povodom Europske prijestolnice kulture.

Metamedijator namijenjen je educiranju djece i mladih s poteškoćama u razvoju o kulturi u lokalnoj zajednici i uključivanja u nju. Glavni cilj je pomoći u stvaranju razumijevanja, tolerancije i međusobnog poštovanja u zajednici te potaknuti dobre odnose kroz učenje i stvaranje novomedijskih sadržaja. Projekt promovira dostupnost i participaciju u kulturi kroz poticanje građanskog sudjelovanja u stvaranju novih sadržaja. Svrha je  projekta suprotstavljanje težnjama pasivizacije mladih te stvaranje poticajnog okruženja za njihovo aktivno uključivanje, informiranje te zanimanje za umjetnost i kulturu i razvoj vlastitih kreativnih vještina.

Projekt se realizira uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova.

Izvor

Leave a Reply


7 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum