Otvoren novi izložbeni prostor Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre

Novi izložbeni prostor Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre svečano je predstavljen na otvorenju Revijalne izložbe članova u subotu, 12. listopada na pulskoj adresi Zagrebačka 4 i 6.

Nakon uvodnih i pozdravnih riječi predsjednika HDLU-a Istre Milana Marina i gradonačelnika Pule Borisa Miletića program je nastavljen u slavljeničkom tonu rezanjem torte i zdravicom.

Revijalna izložba članova HDLU-a Istre svake godine okupi brojnu publiku, mahom satkanu od autora koji izlažu svoja djela i njihovih prijatelja te drugih znatiželjnika. Prilika je to da se dobije uvid u recentnu umjetničku produkciju te nove radove i izražajna istraživanja istarskih likovnjaka, no ovogodišnja „Revijalka“ bila je ujedno i „probna vožnja“ za novi prostor udruge koji se pokazao vrlo dobrim i dovoljno prostranim i za ovako opširne izložbe.

Revijalna izložba članova HDLU-a istre ostaje otvorena do 31. listopada.

Tekst i fotografije Boris VINCEK

Leave a Reply


3 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum