Predstavljanje projekta „Kad zazvone zvona…“ u Pazinu

Predstavljanje projekta „Kad zazvone zvona…“ uz stručno vodstvo izložbom „Zvona s istarskih crkava“ bit će održano u srijedu, 30. listopada u 12 sati u Muzeju Grada Pazina.

Projektom „Kad zazvone zvona…“, prepoznatim i podržanim od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske te realiziranim u partnerstvu s Udrugom slijepih Istarske županije, cilj je bio prilagoditi stalnu muzejsku izložbu „Zvona s istarskih crkava“ slijepim i slabovidnim osobama te stvoriti temelje za prilagodbu drugih sličnih sadržaja u budućnosti, kao i one za razvoj nove muzejske publike.

Učinjeno je to izradom opće i pojedinačnih legendi na hrvatskom i engleskom jeziku te Brailleovom pismu i nabavom opreme (tableta i slušalica) kojima će se posjetitelji moći služiti kako bi se povezali s novom web stranicom Muzeja gdje, istražujući Zbirku zvona Muzeja Grada Pazina koja je izložbom predstavljena, mogu slušati audio zapise s opisima svakog zvona pojedinačno.

Osim što su projekt podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Pazin, nekoliko se je općina i gradova s područja Istarske županije sufinanciranjem u nabavi opreme i prilagodbe izložbe pridružilo projektu čime je prepoznata važnost očuvanja baštine od zaborava i propadanja te, u ovom konkretnom slučaju, tišine kojom su zvona bila obavijena do njihove restitucije i smještaja unutar zidina pazinskog Kaštela.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 7 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum