Promocija romana „Pedeset cigareta za Elenu“ Marine Vojčić u Klubu-knjižari Giardini 2

Promocija novog romana “Pedeset cigareta za Elenu” urednice i književnice Marine Vujčić bit će održana u petak, 11. listopada u 20 sati u pulskom Klubu-knjižari Giardini 2, a razgovor s Marinom Vujčić vodit će knjižarka Helena Vodopija.

Na tragu prethodnih romana poput „Susjeda“ ili „Pitanja anatomije“, u svojem sedmom romanu autorica promišlja o temama samoće i otuđenosti, koje unatoč njihovoj univerzalnosti u vidu primarne potrebe za socijalnim, nose trag (i težinu) suvremenosti figurirajući kao „duh vremena“. Uvodeći „efekt leptira“ kao pokretačku snagu putem koje se uspostavlja odnos među likovima – običnim, malim ljudima koje svakodnevno susrećemo ili u kojima se možemo prepoznati – ovim nas romanom autorica duboko motivira ukazujući nam na važnost odluke odnosno hrabrosti da pobijedimo strah od nepoznatog – života samog.

Marina Vujčić, hrvatska književnica, kolumnistica i urednica. Rođena je 1966. u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku. Dobitnica je dvije nagrade Marin Držić – 2014. godine za dramu Umri ženski i 2016. za dramu Podmornica te je 2015. godine romanom Susjed osvojila je nagradu za najbolji neobjavljeni roman. Živi i radi u Zagrebu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + = 11

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum