Rush to Relax i Balansu fažanskoj Kasarni

Fažanska Kasarna – prostor urbane kulture ugošćuje dva slovenska benda iz Ljubljane, Rush to Relax i Balans, u subotu, 5. listopada s početkom u 21 sat.

Balans (Ljubljana, Slovenija)

Noise pop, improvizacijski kraut i eterični darkwave stapaju se u psihodeličnu lo-fi ravnotežu. Savršeno kaotični fokus ljubljanskog umjetničkog dvojaca održavaju Kristin Čona i Andrej Pervanje. Njihovo eksperimentalno audio-vizualno iskustvo poigrava se hipnotičkim ritmom gitare, retro matricom i provokativnim pjevanjem o banalnosti svakodnevnog života, često probadane zvukom krikova i oštrim zviždanjem. Njihovo nekonvencionalno glazbeno istraživanje može se naći na pet albuma. Najnovija dva “Kva je s tabo” (2018) i “Vam je jasno” (2019), koje je objavila slovenska DIY etiketa ŠOP Records, zajedno s turnejama u sklopu koncertnog ciklusa Radio Študent Klubski maraton, čine Balans jednim od istaknutijih predstavnika lokalne podzemne scene.

Rush to Relax (Ljubljana, Slovenija)

Makedonac u Ljubljani. Nakon nekoliko propalih bendova Damjan (RTR) je konačno počeo svirati solo. Snimio je 8 pjesama koje izlaze u 9. mjesecu u obliku kazete za ljubljanskog izdavača “Look Back And Laugh”. Totalni DIY domaći projekt pod uticajem globalne rock’n’roll ostavštine. Projekt je nazvan po albumu benda ECSR, ali zvučno je vjerovatno bliže trenutnim artistima kao što su Itchy Bugger, Escape-ism ili Vasko Atanasoski. Sve otpjevano na makedonskom. U živo nastupa sa gitarom, vokalom i matricama.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum