“SLUŠKINJINA PRIČA” NA HTV-U

Početkom ovog tjedna na HTV-u se počela prikazivati jedna od najzapaženijih i najkontroverznijih serija posljednjih godina.

Riječ je o seriji “Sluškinjina priča”, nastaloj u produkciji HBO-a i snimljenoj prema istoimenom romanu slavne kanadske književnice Margaret Atwood iz sredine 1980-ih. Radnja serije odvija se u distopijskoj državi Gilead, nastaloj na području današnjih Sjedinjenih Američkih Država, koja je pogođena ekološkim i demografskim katastrofama. Zbog toga tiranska vlast dopušta povlaštenoj kasti da drži seksualne robinje, preostale plodne žene lišene svih prava, čija je jedina svrha da gospodarima osiguraju potomstvo.

Iako je serija odlično režirana i upečatljive glume, pozornost je ipak ponajviše privukla zbog trenutačnih ekstremističkih tendencija u zemljama tzv. zapadne demokracije. Naime, mnogi smatraju da svijet kojim vladaju osobe poput Trumpa, Orbana, Johnsona i sličnih, nažalost, i nije daleko od distopijskog svijeta koji je stvorila Margaret Atwood.

 

E. L.

Leave a Reply


9 + 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum