ZAVRŠEN FESTIVAL ARTISTICO U ROVINJU

Već prepoznatljiv među publikom, kao i u umjetničkim krugovima, te od ove godine u međunarodnom izdanju, festival Artistico ponovno je okupio i prezentirao nekonvencionalnu umjetničku i dizajnersku produkciju u samom centru grada, a projekt je kao takav prepoznao i podržao i sam Grad Rovinj.

U želji da umjetnički rad učini vidljivijim, a umjetnost dostupnu svima Artistico je otvorio prostor rovinjske rive u pet ljetnih termina, za cjelodnevno predstavljanje umjetničkog sadržaja kroz: Art Market – cjelodnevno predstavljanje umjetnika, dizajnera i njihovih brendova na kojemu je sudjelovalo preko 50 autora iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije, a koje je, uz samo druženje s umjetnicima, omogućilo posjetiteljima kupnju različitih dizajnerskih dekorativnih i uporabnih predmeta i proizvoda manufaktura direktno iz ruku njihovih autora.

Kako publika ne bi ostala samo u ulozi promatrača, Artistico je pripremio različite kreativne i likovne radionice pod skupnim nazivom Create Your Own, a koje su posjetiteljima nudile inspiraciju za izradu vlastitih umjetničkih djela i uspomena koje su ponijeli sa sobom kući. U suradnji sa Školskom knjigom osiguran je i kvalitetan likovni pribor za upoznavanje i iskušavanje različitih likovnih tehnika u sklopu punkta Stop and Paint. Artisticov Living Room bio je nezaobilazno mjesto za međusobno upoznavanje i druženje s umjetnicima u opuštenoj atmosferi dnevnog boravka, a Junior Art Corner posebno osmišljen i opremljen prostor koji razvija maštu i vještine najmlađih.

Kako bi uživali i u umjetnosti riječi, Artistico je i ove godine ugostio projekt Knjigolovac koji je, u cilju njihove razmjene, organizirao sakupljanje i besplatnu posudbu već prikupljenih knjiga te pozvao na umrežavanje korisnika radi lakšeg opticaja knjiga. U sklopu projekta Papergirl Rovinj prikupljeni su likovni radovi koje su u najvećoj mjeri donirali studenti Akademije za kulturu i umjetnost u Osijeku, te je na rovinjskoj rivi održana i njihova podjela posjetiteljima i slučajnim prolaznicima putem bicikla.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum