Art Panoptikum XVI u GRADSKOJ RADIONICI

Serija javnih predavanja pod nazivom Art Panoptikum s pregledom novih događanja iz svijeta vizualnih umjetnosti nastavlja se u pulskoj Gradskoj radionici u subotu, 9. studenog u 19 sati. Program uređuje i vodi Boris Bogunović.

Na početku predstavlja se upečatljiva izložba “Lucian Freud: Self-Portrait” na Royal Academy of Arts u Londonu proslavljenog slikara i možda najistaknutijeg portretista 20. stoljeća. U Castello di Rivoli – Museo d’Arte Contemporanea otvorena je izložba američkog umjetnika iračkog porijekla Michaela Rakowitza pod nazivom “Imperfect Binding” što je predmet druge teme. Nakon toga dolazi predstavljanje novog događaja na međunarodnoj sceni suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom Toronto Biennial of Art. Zatim ide priča o retrospektivnoj izložbi jedne od najvažnijih umjetnica Latinske Amerike Beatriz González u Museum of the Fine Arts u Houstonu.

Iduća tema posvećena je retrospektivnoj izložbi proslavljene britanske op-art umjetnice Bridget Riley u Hayward galeriji u Londonu. 16. Istanbulski bijenale pod nazivom “The Seventh Continent” zatvara se 10. studenog i to je prilika da se nešto više kaže o ovom značajnom događaju u suvremenoj umjetnosti. Sljedeća je tema posvećena velikoj izložbi fotografija američkog umjetnika Man Raya na temu žene, glavnom izvoru nadahnuća svih umjetnikovih poetika, a izložba se održava u CAMERA – Centro Italiano per la Fotografia u Torinu. Potom dolazi priča o mumbajskoj skupini pod nazivom St+art India Foundation koja je pokrenula revoluciju street art umjetnosti u Indiji, a predavanje će završiti predstavljanjem umjetničke rezidencije u berlinskoj Kreuzberg četvrti koju organizira platforma Wapping Project Berlin.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum