Dodjela Nagrade sveti Mauro u srijedu u Istarskoj sabornici – dobitnik Klaudio Žigante

Učitelj i dirigent Klaudio Žigante ovogodišnji je dobitnik Nagrade sv. Mauro, koja se dodjeljuje u povodu blagdana gradskog zaštitnika. Svečanost dodjele nagrade održat će se u srijedu, 20. studenog u 19 sati u Istarskoj sabornici.

„Prema Odluci o priznanjima Grada Poreča-Parenzo te kriterijima i uvjetima za dodjelu Nagrade sv. Maura dodjeljuje se godišnje jedna nagrada osobama za značajan i trajan doprinos u kulturi i drugim područjima djelovanja naše ustanove. Povjerenstvo za dodjelu Nagrade, koje je imenovalo Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta Poreč, u sastavu: Silvia Milohanić – predsjednica te članovi: Umberto Cunjac, Vesna Janko Finderle, Tomislav Milohanić, Nadia Štifanić Dobrilović, Vesna Baranašić i Darko Kadum, odlučilo je da je ovogodišnji dobitnik  Nagrade sv. Maura gospodin Klaudio Žigante“, navode organizatori.

Kao uvod u dodjelu nagrade kustos Zavičajnog muzeja Poreštine Marino Martinčević održat će predavanje na temu „Poreč u hodočasničkim putopisima iz XV. stoljeća“, dok će svojim nastupima dodjelu uveličati i učenice Umjetničke škole Poreč Mia Janko i Chiara Vukadinović pod mentorstvom profesorice Samante Stell.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum