Gostovanje predstave „Ventilator“ u Istarskom narodnom kazalištu

Predstava „Ventilator“ nastala prema tekstu “Lepeza” Carla Goldonija, u koprodukciji Gledališča Koper i Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz gostuje u utorak, 19. studenog s početkom u 20 sati na velikoj sceni Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula. Predstava je titlovana, a traje 100 minuta.

Redatelj je Jaka Ivanc, a u predstavi igraju: Igor Štamulak, Lehel Šoltiš, Anja Drnovšek, Gorazd Žilavec, Zoltan Širmer, Judit Laslo, Tjaša Hrovat, Rok Matek, Daniel Huszta i Aleš Valič u alternaciji s Jašom Jamnik.

„Carlo Goldoni napisao je “Lepezu” 1763 godine. za talijansku komediju u Parizu. To je tipična komedija zapleta, a redatelj Jaka Ivanc postavio ju je kao kraj civilizacije, na ruševinama svijeta, uništenog globalnim zagrijavanjem i raznim drugim napadima na prirodu. Ljudima je u takvim okolnostima ostao samo jedan razlog za život – ljubav. Uz puno glazbe i nesporazuma koji se pokušavaju riješiti na tri, čak četiri jezika… Ventilator je urnebesna komedija nastala prema tekstu  “Lepeza”  Carla Goldonija, smještena u postapokaliptičnoj sredini u kojoj su preživjeli samo najsuicidniji narodi civilizacije – Mađari i Slovenci“, piše u opisu predstave.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum