Koncert ciklusa Glazbeni poučak po Istri u Pazinu

Koncert ciklusa Glazbeni poučak po Istri 2019. bit će održan u ponedjeljak, 18. studenog u 17 sati u Dvorani Istra Spomen doma u Pazinu. Na koncertu naziva „I mi smo Filharmonija“ nastupat će Gudački orkestar mladih Umjetničke škole Poreč pod dirigentskom palicom Sanje Pančevski.

„Gudači predstavljaju temelj simfonijskog i filharmonijskog orkestra i imaju važne sviračke dionice. Gudački orkestar Umjetničke škole Poreč proširen je trubom, trombonom, flautom i udaraljkama. Razlikuje li se solo nastup od nastupanja u orkestru? Razlikuje li se današnji repertoar od onoga što se slušalo i sviralo do prošlog stoljeća? Zašto je u orkestru važna disciplina ali i timski rad?“, pitaju se organizatori.

Glazbeni poučak je ciklus edukativnih koncerata namijenjen mladima, ali i široj publici koji nudi dodir i doživljaj kulture slušanja ozbiljne glazbe, umjetnosti muziciranja, ali i raznolikost žanrova, instrumenata, skladatelja i znamenitosti na jednom mjestu. Ciljevi ciklusa su predstaviti suvremenu glazbenu scenu u Istri, njegovati pozitivan odnos prema vrijednostima vlastite kulture, kontinuitet koncerata i zimi, educirati informirati i stvarati buduću publiku.

Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata na kojima se predstavljaju odabrane teme koje uključuju glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače… Izlaganja su popraćena  prezentacijama te interaktivna s publikom. Odabir tema odražava interes mlade publike koju anketiramo. Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu i Medulinu,a od 2015. i u Puli a od 2017 i u Bujama, Umagu, Buzetu. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Umjetnička voditeljica: Aleksandra Golojka.

Organizatori koncerta su POU Grada Pazina i pulski ogranak HDGU-a, a pokrovitelji su Grad Pazin i Istarska Županija.

Program koncerta

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum