Konferencija “Suvremeni trendovi – od kreativnih klastera do umjetnika poduzetnika”  u Labinu

Konferencija “Suvremeni trendovi – od kreativnih klastera do umjetnika poduzetnika”  u Labinu bit će održana u srijedu 13. i četvrtak 14. studenog s početkom u 12 sati u DKC-u Lamparna u Labinu. Organizator konferencije je Istarska kulturna agencija, a glavne teme su: Kako JLS-i podržavaju kreativne industrije; Umjetnik kao poduzetnik, te Kreativni klasteri-sudioničko upravljanje u kreativnim industrijama.

„Cilj konferencije je ispitati mogućnosti korištenja Lamparne kao kreativnog klastera s naglaskom na razvijanje programa/projekata za kreativni sektor u Istarskoj županiji. S tim ciljem, pozvat će se stručnjaci i stručnjakinje koji se bave spomenutim temama, istražuju mogućnosti za razvoj kreativnih industrija kroz mrežu gradova koji u njima prepoznaju priliku za gospodarski rast i nove mogućnosti zapošljavanja, te svojim politikama osnažuju razvoj kreativne ekonomije. Fokus konferencije dat ćemo na sagledavanje uloge umjetnika kao kreativnog poduzetnika koji je suočen sa izazovima milosti i nemilosti tržišta. U suradnji sa školama za primijenjenu umjetnost i akademijama likovnih umjetnika, te na primjerima dobre i loše prakse nastojat ćemo definirati potrebe, smjernice za lokalne poticajne politike te zakonodavne okvire koji bi olakšali rad umjetnika“, najavljuju organizatori.

Projekt „Društveno-kulturni centar Lamparna“ financiran je u okviru programa Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je izraditi sudionički model upravljanja te testirati razne polivalentne društveno-kulturne aktivnosti -program budućeg društvenokulturnog centra Lamparna u Labinu. U sudionički model upravljanja Lamparnom bili bi uključeni svi partneri i sudionici projekta koji bi u budućnosti koristili prostor za vlastite aktivnosti. Uspostava društveno-kulturnog centra Lamparna s navedenim, novim modelom upravljanja planirana je tokom provedbe projekta.

Nositelj projekta je udruga Labin Art Express XXI, koja već godinama upravlja kulturnim centrom Lamparna. Partneri u projektu jesu: IKA-Istarska kulturna agencija, udruga Metamedij, Centar za građanske inicijative Poreč, KUD Zlatela, udruga Informo, udruga Mendula i Grad Labin.

Program konferencije Suvremeni trendovi _od kreativnih klastera do umjetnika poduzetnika

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum