Nagrada u Cottbusu

Nakon brojnih nagrada na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, film “Dnevnik Diane Budisavljević” (redateljica Dana Budisavljević) osvojio je nagradu za najbolji debitantski film na netom završenom filmskom festival u njemačkom Cottbusu.
Žiriju se svidjelo uspješno kombiniranje filmskih rodova (igrani, dokumentarni, arhivski materijali), kao i snažno iskazivanje emocija unatoč suzdržanom korištenju filmskih sredstava. Naravno, valja imati na umu i činjenicu da zapadna publika voli društveno traumatične teme s ovih prostora, što se zgodno poklopilo i sa sve većim strahom od ponovnog bujanja fašizma. Inače, film je danas (11. studenog) imao i beogradsku premijeru, a za nekoliko dana počinje se prikazivati u srpskim kinima.

 

E. L.

Leave a Reply


8 + 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum