Predstavljanje knjige Roberta Kurelića „Daily Life on the Istrian Frontier“ na pulskom sveučilištu

Predstavljanje knjige Roberta Kurelića „Daily Life on the Istrian Frontier: Living on a Borderland in the Sixteenth Century“ (Svakodnevica na istarskoj granici: Život na graničnom području u 16. stoljeću) bit će održan u utorak, 3. prosinca u 13 sati na Filozofskom fakultetu u Puli, u Dvorani Slavka Zlatića. Autor je docent na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Uz autora, o knjizi će govoriti prof. dr. sc. Ivan Jurković. Predstavljanje je organizirano kao redovita mjesečna Tribina Odsjeka za povijest.

Knjigu je 2019. objavila renomirana međunarodna izdavačka kuća Brepols Publishers, a posvećena je istarskom graničnom području u 16. stoljeću, odnosno ruralnom svijetu na granici Habsburške i Mletačke Istre. Monografija obrađuje problematiku kolonizacije, sukoba i suživota stanovnika s obje strane granice, kao i odnos između starosjedilaca i doseljenika. Posebna je pozornost posvećena migracijama, odnosno integraciji doseljenika na ovo područje.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 8 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum