13. Seasplash platforma u Puli od 14. do 31. prosinca

Organizatori su za 13. izdanje pulske Seasplash platforme pripremili niz koncerata, prezentaciju ekstremnih sportova, plesno natjecanje te tradicionalni novogodišnji party.

„Već trinaestu godinu zaredom manifestacija Seasplash platforma, koja se održava tijekom prosinca, obogatit će praznički vrijeme brojnim glazbenim i sportskim događanjima na raznim lokacijama u Puli. Tako ove godine Seasplash platforma nudi punk i jazz koncerte, BMX, breakdance i hip hop natjecanja, trance, bass, techno i house partyje. Kroz Seasplash platformu od 14. do 31. prosinca proći će preko 25 glazbenih gostiju te nebrojeno natjecatelja. Seasplash platforma i ove zime predstavlja pregršt (sub)kulturnih stilova kreativno participirajući u njihovoj promociji, realizirajući niz projekata kroz različite suradnje i predstavljajući ih jednom godišnje zajedno okupljene na ovoj manifestaciji. Seasplash platforma #13 održat će se u organizaciji Udruge Seasplash, EduSplash – multimedijske platforme za edukaciju i razvoj, Pula Film Festivala te Grada Pule“, navode organizatori.

PROGRAM:

BMX contest / After party Kali Fat Dub i Filip Motovunski

SUBOTA 14.12. / 12 – 17h / BMX Contest (skate park DC Rojc) – ulaz: slobodan / 20 – 06h / After party (Klub Kotač/DC Rojc) – ulaz: slobodan

Po prvi će se puta u sklopu Seasplash platforme održati natjecanje vozača BMX bicikala, u skate parku DC Rojc Pula. Natjecanje će se održati u formatu BMX Jama a pobjednike očekuju nagrade. Vratolomije vozača BMX bicikala glazbom će popratiti pulski DJ Teddy Lee. Navečer slijedi atfer party u klubu Kotač u Rojcu gdje će nastupiti; Kali Fat Dub, Filip Motovunski i Algoriddim.

Kali Fat Dub je glazbeni aktivistički projekt koji se sastoji od producenta Haris Piltona i MC-a Chakka Svrake. Apokaliptični ciganski dub s balkanskom udarnom poezijom.

Filip Motovunski je jedan od najznačajnijih domaćih drum and bass/jungle/hip hop DJ i producenata. Deset godina na sceni Filip je obilježio obilježava duplim CD izdanjem za PDV label naziva “Ten Years Making Beats” (2016.). Izdanje sadrži 40 Filipovih autorskih djela i obrada.

270° – koncert: FOB, Atheist Rap, ovRHa, Pizda Materna i Žulj

SRIJEDA 25.12. / 21 – 04h / ulaz: 40 kn pretprodaja Kotač, 50 kn na dan koncerta

Već tradicionalni božićni punk-rock koncert održati će se u srijedu 25. prosinca u klubu Kotač u DC Rojc. Nastupaju: legendarni Fakofbolan iz Pule, Atheist Rap iz Novog Sada, ovRHa iz Pule, Pizda Materna iz Slovenije te mlada punk nada iz Rijeke grupa Žulj.

Fakofbolan je pulski punk-rock sastav osnovan sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća, i kao takav je jedan od najdugotrajnijih, najkvalitetnijih i najpopularnijih punk-rock bendova na ovim prostorima. Počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli sa organiziranjem istoimenog, danas većeg legendarnog hardcore punk festivala Monte Paradiso. Još uvijek aktualni, 4. FOB album “…ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome…” izašao je 2013. godine, za zagrebački PDV records. FOB i dalje neumorno sviraju, a u pripremi je i novi album.

Atheist Rap su osnovani davne 1989. godine u Novom Sadu, prije punih 30 godina! Punu afirmaciju doživjeli su već prvijencem “Maori i Crni Gonzales” (1993). Kroz fanzine i poluprivatne kanale album nalazi put i do slušatelja na prostorima koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pjesma “Wartburg limuzina” dovozi ih na sam vrh svih top lista na kojima je bila emitirana. Njihov aktualni album je “Uberlauf”, izašao 2015. godine za zagrebački PDV records. Ukupna diskografija im broji šest studijskih albuma, best of album, DVD live izdanje i album izdan uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda. Čitavo vrijeme ne posustaju ni u koncertnim aktivnostima – samo tijekom prošle godine odsvirali su više od 50 koncerata!

Jazzavac koncert: Vasil Hadžimanov Band i Jazzavac Sound System

PETAK 27.12. / 21 – 04h / ulaz: 40 kn pretprodaja Kotač, 50 kn na dan koncerta

Jazzavac je platforma kluba Kotač koja popularizira jazz glazbu. Jazzavac će se koncertom prvi puta predstaviti u programu Seasplash platforme. Na koncertu će nastupiti poznata beogradska fusion grupa Vasil Hadžimanov Band, a dodatnu dozu dobre glazbe pružiti će Jazzavac Sound System.

Vasil Hadžimanov je rođen je u Beogradu. Njegovi roditelji, Zafir Hadžimanov i Senka Veletanlić, kao i tetka Bisera Veletanlić su poznati srpski i jugoslovenski glazbenici. Klasično glazbeno obrazovanje počeo je usvajati već sa pet godina. Završio je srednju glazbenu školu „Stevan Mokranjac“. Glazbeno školovanje nastavio je kao stipendista Berklee koledža u Bostonu, gde je i diplomirao na odsjeku za klavir 1995. godine. Nakon diplomiranja provodi godinu dana u New Yorku. U Srbiju se vraća 1996. godine i osniva Vasil Hadžimanov Band, koji iza sebe ima sedam albuma. Aktualni je “Lines in sand” iz 2018. godine.

Showcase Party

SUBOTA 28.12. / 19 – 04h / ulaz slobodan

Park Valerija/Arena

Showcase je glazbeni program začet pod kapom Udruge Seasplash i zamišljen kao platforma za mlade i neafirmirane DJ-eve, producente i izvođače koji svojim glazbenim djelovanjem pokrivaju stilove; reggae, dub, dubstep, dancehall, jungle, d’n’b. Showcase party Seasplash platforme po prvi će se puta predstaviti u parku Valerija koji se nalazi ispod drevne Arene. Na ovom će partiju nastupiti pulsko-istarski kolektivi: Arboretum Kolektiv, Vibration Addict, Munchies, Bass Experience i Seasplash crew.

C.U.B.E. Vol.7 – Breakdance & Hip-Hop battles

NEDJELJA 29.12. / 13 – 22h / ulaz slobodan

Klub Uljanik

C.U.B.E. (Coloseum Urban Battles Event) je međunarodno natjecanje breakdance i hip-hop plesačica i plesača koje će se već sedmi puta zaredom održati u sklopu Seasplash platforme. Crew udruge AB Original okuplja plesače iz Hrvatske i inozemstva koji svoje znanje i sposobnosti prikazuju u spektakularnom glazbeno-plesnom događanju.

NYE Party

UTORAK 31.12. / 00 – 12h / ulaz: slobodan

Dvorište DC Rojc + Klub Kotač

Tradicionalnim novogodišnjim partijem bit će zatvorena Seasplash platforma #13. Po prvi puta novogodišnji party će biti održan u Društvenom Centru Rojc u Puli. Party će se održati na dva floora, SLURP! floor koji će biti open air u Kotačevom dijelu dvorišta Rojca te PSYGENDERING floor koji će pulsirati u klubu Kotač unutar Rojca.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum