Migracije – festival ljudskih prava i sloboda u Rojcu i galeriji Cvajner

Udruga PANK iz Pule, 15. i 16. prosinca organizira manifestaciju Migracije – festival ljudskih prava i sloboda.

Cilj festivala Migracije je podizanje svijesti o čitavom nizu ljudskih prava i “aktivacija” javnosti pri osvještavanju domene ljudskih prava općenito, s posebnim naglaskom na pravima ranjivih skupina kao što su izbjeglice i tražitelji azila.

“Tema migracija još uvijek je vrlo aktualna i važna, a iznjedrila je brojne refleksivne uratke u kontekstu društveno angažirane umjetnosti, koje planiramo prezentirani na festivalu”, pojasnila je Iva Brajković, predsjednica Udruge PANK.

Prvog dana festivala, u nedjelju 15. prosinca u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc s početkom u 17 sati održati će se projekcije dokumentarnog filma “Flotel Europa” Vladimira Tomića u produkciji Selme Jusufbegović i Srđana Keče, te dokumentarnog filma “Tragovima Balkanske” autorice Rebeke Lesac u produkciji TVS.

Program se nastavlja u ponedjeljak 16. prosinca u pulskoj Galeriji Cvajner s početkom u 17 sati. Drugog dana održati će se okrugli stol “Fildžan viška” na kojem će članovi Udruge PANK i novinarka Chiara Bilić zajednički progovoriti o osobnim iskustvima migracija u različitim kontekstima. Nakon razgovora prikazati će se dokumentarni film “We are all in the same boat” Mateja Đuzela i Renate Šimić u produkciji Udruge PANK, a večer će završiti u veselom tonu uz koncert Dina Popovića (Popka) i Maera, te DJ Alena. Ulaz na programe je besplatan.

Festival Migracije dio je cjelogodišnjeg projekta BUTABU, čiji je glavni cilj ukazati na razinu društvene podijeljenosti u spektru aktualne teme ljudskih prava i sloboda. Programi BUTABU lokalnoj će zajednici približiti kulturno-umjetničke prakse koje u fokusu imaju društveno-angažiranu umjetnost, a koja uključuje sudionike u debate, suradnju i/ili društvenu interakciju. Organizaciju projekta je financijski podržala Zaklada Kultura Nova

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum