Premijera dokumentarnog filma „Pula i njezino kazalište“ u Istarskom narodnom kazalištu

Premijera dokumentarnog filma „Pula i njezino kazalište“ bit će održana u srijedu, 18. prosinca u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula.

Producent filma je INK, a izvršni producent je Boris Plastić. Film je režirala Katarina Radetić po scenariju Line Dollar. Direktor fotografije je Kristijan Burlović, a snimatelji su Igor Burlović i Tedi Grubica.

„“Pula i njezino kazalište“ film je o 140 godina Istarskog narodnog kazališta, Gradskog kazališta Pula, prvotno nazvanog Politeama Ciscutti. Zidovi našeg kazališta svjedočili su mnogim životima i predstavama, umjetnicima i izvedbama. Za mnoge je bilo dom, za neke mjesto kreativnog izražavanja, a za neke među nama – početak karijere i života. Uz pomoć povijesne predstave Ljetopis, te arhivskih snimaka i razgovora s ljudima koji su nekad živjeli u kazalištu i uz kazalište, i u čijim je životima ono igralo vrlo važnu ulogu – sloj po sloj, otkrivamo povijest te velebne austrougarske zgrade i ljudskih duša koje su u njoj boravile. Kroz intervjue i predivne kadrove zdanja u kojemu se nalaze ove naše, pulske, daske koje život znače, upoznajemo dio svojega grada, ali i dio sebe samih“, piše u opisu filma.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum