Premijera filmova nastalih na 15. Školi filma Pulske filmske tvornice

Premijerno prikazivanje kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova nastalih na 15. Školi filma Pulske filmske tvornice bit će održano u petka, 6. prosinca s početkom u 20 sati u klubu PFT-a. Filmovi su nastali pod mentorstvom redatelja i filmskog pedagoga Tomislava Šobana, snimatelja i montažera Martina Bastijanića i Michelea Bulešića te producenta i montažera Marka Zdravkovića-Kunca.

Publika će moći pogledati filmove Noele Alić „Podrumske priče“ (kratki igrani), Jadranke Mitrović „Slika za vani“ (kratki dokumentarni), Masima Parisa „Starac i muzej“ (kratki igrani) i Olivere Jović „Moji Sirijci“ (kratki dokumentarni). Projekciji će uslijediti Kritičko rešeto, čiji će gost ovoga puta biti redatelj i filmski kritičar Elvis Lenić, koji će analizirati i komentirati filmove polaznika, i pružiti im smjernice za eventualne dorade.

15. Škola filma odvijala se u dva dijela. U prvom dijelu održane su dvije vikend radionice na kojima se razvijala ideja i scenariji, učilo se o filmskim izražajnim sredstva i režiji te predprodukciji. Od 18. do 20. listopada te od 25. do 27. listopada uz pomoć mentora Tomislava Šobana i Marka Zdravkovića-Kunca svaki je polaznik realizirao svoj log line, sinopsis, redateljski treatment te predprodukcijski plan. Drugi, produkcijski dio radionice započeo u subotu 2. studenog, a trajao je sve do premjerne projekcije u petak, 6. prosinca.

Škola filma se nastavlja na dosadašnju Ljetnu radionicu izrade filma, koja je promijenila koncept u cilju postizanja kvalitetnog obrazovanja i produkcije lokalnih umjetničkih snaga. Školu filma financira Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum