Premijerom predstave „Božićna priča“ započeo je prosinac u Teatru Naranča

Jučerašnja premijera predstave „Božićna priča“ u pulskom Circolu Zajednice Talijana bila je ujedno i tisućita izvedba Teatra Naranča. Upravo je ovim klasikom započeo jedan od najaktivnijih mjeseci u godini za Teatar Naranča. Ono što nas još očekuje do Božića su 64 predstave i tri programa diljem Istre.

„Božićna priča“ jedan od najpoznatijih klasika engleske književnost autora Charlesa Dickensa. Na početku priče upoznajemo Scroogea, čangrizavog starca bez imalo božićnog duha. Zbog njegova ponašanja, na Badnjak posjeti ga duh njegova preminulog poslovnog partnera, koji ga želi upozoriti na njegovo ponašanje te posljedice koje će ga snaći ako se ne promijeni. Poruči mu da će ga posjetiti tri duha, kako bi uz njihovu pomoć ponovno u sebi pronašao božićni duh. Prvi je Duh prošlih Božića, koji mu pokazuje usamljene Božiće koje je Scrooge proživljavao kao dijete. Duh sadašnjosti ukazuje mu na to kako njegovi suradnici provode Božić u neimaštini te konačno posjećuje ga Duh budućnosti koji mu otkriva kako će završiti ukoliko se ne promijeni. Priča koja nosi prave ljudske vrijednosti, koja nas podsjeća kakvi trebamo biti.

U predstavi igraju: Majkl Mikolić, Katja Rabar, Luka Juričić i Elizabeta Košeto. Režiju i adaptaciju potpisuje Majkl Mikolić, a glazbu Teodor Tiani. Songove su otpjevali članovi Čarobne frula, a kostimografija potpisuje Valentina Ferlin Živić. Za scenski pokret bila je zadužena Katja Rabar. Scenografija je djelo Luke Juričića u izradio ju je Fulvio Juričić. Izradu maske potpisuje Lena Modrušan.

Termini repriza predstave su: srijeda i četvrtak, 4. i 5. prosinca u 9.30 te u nedjelju 15. prosinca u 18 sati, također u Circolu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 5 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum