Projekcija filma „Gonzo: Život i djelo dr. Huntera S. Thompsona“ u Klubu Pulske filmske tvornice

Projekcija dokumentarnog filma „Gonzo: Život i djelo dr. Huntera S. Thompsona“ bit će održana u četvrtak, 19. prosinca u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice. „Gonzo“ je biografija sulude mitske američke figure, novinara i ekscentrika čiju režiju potpisuje Alex Gibney. Moderator večeri je novinar i filmofil Zoran Angeleski, a ulaz je besplatan.

Filmska biografija osnivača gonzo novinarstva prepuna je arhivskih snimaka, javnih nastupa i svjedočenja kolega suradnika i intimusa. Čovjek koji je istovremeno vozio s Hells Angelsima, časkao s Nixonom, umalo pobijedio na izborima za šerifa i sve to zapisao za magazin Rolling Stone koji se upravo zbog sjajnih, drogom i alkoholom natpoljenih reportaža, prodavao bolje nego ikad. Redatelj je znano ime s Oskarom u rukama („Taxi to the Dark Side“), a narator – Johnny Depp.

Alex Gibney je američki redatelj i producent dokumentarnih filmova. Njegovi radovi kao redatelj uključuju: „Enron: The Smartest Guys in the Room“ (2005) (nominiran za Oskara), „The Human Behavior Experiments“ (2006), „Jimi Hendrix and the Blues“ (2001), i „Taxi to the Dark Side“ (2007), koji je fokusiran na vozača taksija u Afganistanu koji je mučen i pogubljen u zračnoj bazi Agram, 2002. godine. „Taxi to the Dark Side“ je osvojio Oskara za najbolji dokumentarni film.

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada Kultura nova, Grad Pula i Hrvatski audiovizualni centar.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum