PROMOCIJA KNJIGE Vedrana Sinožića “KALISTO – NAŠA TROJA II” u Bujama

Promocija knjige Vedrana Sinožića “Kalisto – naša Troja II: Trojanski toponimi u Istri”bit će održana u četvrtak, 12. prosinca s početkom u 18.30 sati u Vijećnica POU-a Buje.

„Odakle u Istri imena trojanskih junaka: Hektor, Paris, Kebrion, Prijam, Bateja, Tros, Erikton, Pilemon, Apisaon i mnoga druga kojih je popis podugačak? Na ovo pitanje odgovore će podastrijeti Vedran Sinožić na promociji svoje knjige „Kalisto-Naša Troja II“. Bujska promocija knjige koja donosi dosad najčvršće pokazatelje o lokaciji Homerove Troje, biti će naslovljena imenom „Trojanski toponimi u Istri“ iz razloga što je Istra jedinstveno mjesto na svijetu koje objedinjuje lingvističke, geografske, arheološke i mitološke poveznice koje nas dovode u gradić Motovun čiji prapovijesni sloj krije pravu Homerovu Troju. Uz autora u promociji će sudjelovati Naklada Uliks iz Rijeke“, navode organizatori.

Vedran Sinožić je do sada promovirao tri knjige koje donose otkriće prave Homerove Troje u Istri. Knjige “Naša Troja”, “Kalisto” i “Motovunska magla” predstavljene su diljem Hrvatske i Slovenije, a poznate su kako u Europi tako i preko Atlantika. Svoju nepokolebljivu tvrdnju o lokaciji Troje podupire i s nekoliko znanstvenih traktata kojima poziva svjetske znanstvenike na sučeljavanje. Grad Buje Sinožiću je prirastao srcu još od srednjoškolskih dana te kasnije i kao gradu radnog iskustva. Studij povijesti i hrvatskog jezika završio je u Puli, na Sveučilištu Juraj Dobrila 2008. Živi u Novigradu i priprema nova djela kojima prikazuje svijet Ilijade u Istri.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum