“Tusta” konačno u Puli

Večeras u 21.00 se u pulskom INK-u prikazuje dugometražni dokumentarni film “Tusta”, redatelja Andreja Korovljeva, koji je nastajao godinama i ovoga ljeta premijerno je prikazan u Motovunu.

Riječ je o solidnom dokumentarcu, konvencionalne strukture koja uključuje montažnu izmjenu razgovora s Tustinim suvremenicima i članovima obitelji s arhivskim materijalima uglavnom slabije kvalitete. Film nije osobito dobro primljen kod brojnih štovatelja opusa KUD Idijota, iako je njih teško zadovoljiti, a valja primijetiti da je to možda više film o Idijotima, nego film o Tusti kao njihovom frontmenu.

Na večerašnjoj premijeri biti će nazočan i autor filma Korovljev. Pulska publika moći će pogledati “Tustu” još od nedjelje do utorka u Kinu Valli, a biti će organizirane projekcije u još nekim istarskim gradovima (Labin, Buzet, Pazin, Rovinj).

 

E. L.

Leave a Reply


6 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum