Ceylanova retrospektiva u Kinu Tuškanac

Početkom veljače u zagrebačkom Kinu Tuškanac održati će se opsežna retrospektiva jednog od najvećih turskih redatelja Nurija Bilgea Ceylana, koja u subotu 01. 02. započinje policijskom dramom „Bilo jednom u Anadoliji“.

Zatim slijede Ceylanove drame „Zimski san“ (2014), „Tri majmuna“ (2008), „Grad“ (1997), „Dalek“ (2002), „Klime“ (2006) i „Svibanjski oblaci“ (1999). Retrospektiva završava Ceylanovim najnovijim filmom „Drvo divlje kruške“ (2018), koji se bavi sudbinom mladog pisca koji se nakon fakulteta vraća u provinciju. Budući da su Ceylanovi filmovi slabo prikazivani u našim kinima, osim na televiziji i festivalima (iako nisu svi), ovo je hvalevrijedna prilika za upoznavanje s njegovim opusom ili pak za kvalitetno ponavljanje gradiva.

 

E. L.

Leave a Reply


− 4 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum