Mjesec norveškog filma u Kinu Valli

Program Mjesec norveškog filma bit će po prvi put održan u pulskom kinu Valli od 7. siječnja do 4. veljače. Mjesec norveškog filma organizira se u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške te će u sklopu programa svakog utorka popodne i u jutarnjim terminima u nedjelju 19. i 26. siječnja biti prikazan po jedan suvremeni norveški film, odnosno film za djecu.

Program će započeti 7. siječnja u 18.30 sati uz prigodni domjenak, nakon čega u 19.10 sati slijedi otvorenje programa uz pozdravni govor predstavnika Veleposlanstva Kraljevine Norveške i projekcija višestruko nagrađivane drame „Slijepa“ Eskila Vogta iz 2014. godine. Ingrid, glavna junakinja filma nedavno je izgubila vid te se povukla u sigurnost svojeg doma. Duboki strahovi i potisnute fantazije uskoro je potpuno zaokupe. Film je osvojio brojne nagrade uključujući i one na festivalima u Berlinu i Kopenhagenu te zadovoljio visoke kriterije filmskih kritičara. Ulaz na projekciju je slobodan.

Program, nadalje, uključuje filmove „Prije snijega“ (r. H. Zaman), „Redoslijed Nestanka“ (H. P. Moland), „Ostati živ“ (r. C. Blom), „Optimisti“ (r. G. Magnor) te filmove za djecu „Operacija Arktik“ (r. G. Bøe-Waal) i posljednji kolaž norveških kratkih filmova za najmlađe, koji će se prikazivati na originalnom jeziku uz engleske podnaslove, a za koji je ulaz slobodan.

Cijena ulaznice za ostale filmove iznosi 15kn. Više informacija o filmovima možete pronaći na www.kinovalli.net.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum