Počeo „Mjesec norveškog filma“ u kinu Valli

Program „Mjesec norveškog filma“ u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Kinu Valli započeo je s projekcijama 7. siječnja. „Mjesec norveškog filma” trajat će do 4. veljače, svakoga utorka popodne i u jutarnjim terminima u nedjelju 19. i 26. siječnja, prikazat će se po jedan suvremeni norveški film, odnosno film za djecu.

Program je započeo 7. siječnja u 18.30 sati na druženju uz prigodni domjenak, nakon čega u 19.10 sati je uslijedilo otvorenje programa uz pozdravni govor predstavnice Grada Pule, zamjenice gradonačelnika Elene Puh Belci i predstavnika Veleposlanstva Kraljevine Norveške, gospodina Christiana Grotnesa Halvorsena, te projekcija višestruko nagrađivane drame Slijepa Eskila Vogta iz 2014. godine. Film je osvojio brojne nagrade uključujući i one na festivalima u Berlinu i Kopenhagenu te zadovoljio visoke kriterije filmskih kritičara.

Program nadalje uključuje filmove „Prije snijega“ (r. H. Zaman), „Redoslijed nestanka“ (H. P. Moland), „Ostati živ“ (r. C. Blom), „Optimisti“ (r. G. Magnor) te filmove za djecu „Operacija Arktik“ (r. G. Bøe-Waal) i kolaž norveških kratkih filmova za najmlađe, koji će se prikazivati na originalnom jeziku uz engleske podnaslove, a za koji je ulaz slobodan. Cijena ulaznice za ostale filmove iznosi 15 kuna. Više informacija o filmovima možete pronaći na www.kinovalli.net.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum