UPISI U DRAMSKU ŠKOLU DR. INAT

Kazalište Dr. Inat upisuje nove članove od 24. siječnja do 24. veljače 2020. Upisi su svakoga petka u 19.30 sati na trećem katu Rojca u kazališnom prostoru. Probe se održavaju triput tjedno – ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19.30 do 21.30.

Dr. Inat postoji već više od 30 godina, a ansambl je sa svojim predstavama proputovao svijet – od Egipta i Južne Koreje do Venecuele i Kolumbije.

Poetika Inata temelji se na Artaudovoj ideji kazališta okrutnosti koja podrazumijeva duboko istraživanje realnosti, koje često rezultira razotkrivanjem surove istine. Takvo kazalište ne robuje jeziku, već se više oslanja na tijelo, pa stoga u središtu zanimanja biva rad na scenskom pokretu. Važna je i uloga svjetla, odnos glumca i prostora, maske i sve što doprinosi stvaranju cjelokupne magije na pozornici.

U zadnje vrijeme Inat ide i u smjeru kazališta apsurda pa sve zanimljiviji postaju autori poput Ionesca, Becketta i Harmsa. Kontakti za najavu na upis: Vladimir Butković, voditelj dramske škole: 091 579 3139, Branko Sušac, direktor kazališta: 098 435 899.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum