ZVUČNA INSTALACIJA “Što vi hoćete, dobit pare ili dat ideje?” NA RIJEČKOM KORZU

Zvučna instalacija “Što vi hoćete, dobit pare ili dat ideje?” koja donosi misli i razmatranja o položaju umjetnika u društvu i povezanim temama bit će predstavljena u srijedu, 8. siječnja u 12.30 sati kod Gradske ure na riječkom Korzu.

Zvučnu instalaciju će predstaviti: Lela Vujanić, Marin Lukanović, redatelj instalacije, Sanja Bojanić te glumci Sara Blažić i Deni Sanković.

Riječ je o zvučnoj instalaciji za javni prostor, u trajanju od 11 minuta i 12 sekundi koja se izvodi u loopu, a koja je nastala na temelju istraživanja provedenog u sklopu EU projekta Diversity Mixer, koji se realizira i u okviru Europske prijestolnice kulture.

Iz intervjua s dvadesetak kulturnih i kreativnih radnica i radnika iz Rijeke i Primorsko-goranske županije autor instalacije je izdvojio najzanimljivije misli i razmatranja o položaju umjetnika u društvu, odnosu prema radu, obrazovnim politikama u kreativnoj domeni, prekarijatu, vrednovanju rada, stavu publike prema kulturi, nalaženju poslova preko veze i srodnim temama.

Citate iz anonimiziranih intervjua čitaju diplomirani mladi glumci Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Sara Blažić, Jurica Marčec, Anja Sabol i Deni Sanković, koji su i sami netom uplovili u nesigurne i prekarne umjetničke vode, što izjavama daje dodatni sloj autentičnosti.

Dokumentarne izjave u glumačkoj interpretaciji i uz glazbu renomiranog europskog skladatelja, Marjana Nećaka, prezentiraju se pomoću zvučnika postavljenih na Korzu u svojevrsnom dnevnom boravku Riječana i njihovih gostiju te mjestu javnosti par excellance.

Citati koje čitaju mladi glumci moći će se čuti duž riječkog Korza svakoga dana od 8. do 15. siječnja u razdobljima od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati.

Projekt “Diversity Mixer – politike i prakse u kulturnim i kreativnim industrijama”, čiji dio predstavlja ova zvučna instalacija, financiran kroz Program o pravima, jednakosti i građanstvu Europske unije (2014-2020). Projekt provode Rijeka2020 d.o.o. i Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum